A ako je to mozda nešto loše za naše duše, pa, ne znam da li može biti lošije od ovog zatvora u koji nisam želela. Ako sam u nešto sasvim sigurna, u to jesam. Ovde nisam dobrovoljno došla.

1. Ne vidimo kako smo upali u ovu inkarnaciju (ili kroz neku kosmičku šahtu u ovu kosmičku Kanalizaciju).

2. Možemo da se naprežemo iz petnih metafizičkih žila, ne vredi, ne vidimo.

3. Ako neki mnogi od nas i ne vidimo  Pakao&Zatvor (Karantin, manje-više), onda nam je svejedno kako smo upali i Ko nas je gurnuo.

4. Ako neki malobrojni mi vidimo to što vidimo, i što vidi svako ko se izlečio od katarakte iluzija, onda nam u ekstremnoj nemoći preostaje da počnemo da proklinjemo Onoga ko nas je gurnuo, šutnuo u ovu KPZ-Jezu koja je takva da je iz sažaljenja ni neprijatelju ne poželiš.

5. I da Mu toplo poželimo da mu se ove naše muke, uvećane milijardama puta, saobrazno moćima Njegovog bića, vrate, tako da i Njega duša u dubini zaboli približno onako kako je nas bolela na svakom koraku u ovom bednom životu.

6. Ne zato što bismo mi imali koristi od toga, već da bi se On opametio, te da više ne šalje bilo koga protiv njegove volje u ovakva kosmička Mrcvarilišta.

7. I da ga podsetimo na dirljivu brižnost (podvaldžije) Ra, koji kaže da on ne šalje pripadnike svog socio-memorijskog kompleksa u zone niskih vibracija, jer bi to bilo kao da ih šalju na tešku robiju.

8. I da poželimo, noseći to kao čvrstu odluku cele ove inkarnacije, da više nikada za svog individualnog postojanja nemamo posla sa takvim izdajničkim Bićem, koje ostavlja na cedilu i ne pokazuje elementarnu brižnost i saosećajnost prema onima za koje je, valjda, zadužen da se stara (u kosmičkim razmerama).

9. Možda je u pitanju neka misija sa kojom smo mi, koji smo uspeli da se probudimo za KPZ-Iluziju, sišli ovde?

10. PA TO JE ČIST, KLASIČNI (KOSMIČKI) CINIZAM!

11. Van ovog KPZ-Mrcvarilišta i kosmičkoj budali mora da bude jasno da je BEZIZGLEDNA svaka vrsta misije u ovom kosmičkom Stratištu.

12. KO, U ČEMU I KAKO DA USPE?!

13. Da deluje, da pomaže u Oslobađanju onima koji i ne žele da se Oslobađaju, jer i ne vide da su zarobljeni?!

14. Da deluje makar na sopstvenom Oslobađanju, a umrežen i SUROVO UKLJEŠTEN u raljama masovne svesti, u raljama surovo dominantnog Stadnog stanja?!

15. I kosmičkoj budali van ove KPZ-Kanalizacije jasno je da tu nema ni pomena ni pomisli na misiju i na uspeh, tj. da i eventualno lično Oslobađanje dolazi sa takvom cenom, da je opravdano što ljudi radije u tom smeru i ne žele da se trude, radije će se pomiriti sa ovim kako im je, jer za nastojanje na Oslobađanju treba imati ludačku istrajnost.

16. Što Taj ko je nas šutnuo u ovu KPZ-Kanalizaciju nije u nju zagnjurio glave onih Kontrolora Kreacije, koji su neodgovorno dozvolili KPZ-Mrcvarilište ovakvih razmera?!

17. Znate, kad neko u nekim uslovima ima mrvicu, ATOM šanse u borbi protiv nekoga,  i uz preveliko davanje prednosti drugoj strani borba i ima ima nekog smisla. Ako se drugoj, u našem slučaju Zlotvorskoj strani dozvoli da nas totalno „poklopi“ i porobi, i da se očekuje da se mi borimo vezanih ruku i nogu, UZ TO – I SA VELIKIM TERETIMA NA LEĐIMA (sve ove KPZ-obaveze i iznuđenosti koje nosimo, sa kojima se nosimo), onda je SASVIM-SASVIM DALEKO OD BILO KAKVOG KOSMIČKOG VITEŠTVA I NORMI BORBE.

18. NA MESTU OVIH ZLOTVORA NAD NAMA, JA OVAKVE USLOVE NEVITEŠKE BORBE PROTIV NEPRIJATELJA KOJI JE SASVIM ONEMOGUĆEN U BILO KAKVOJ BORBI – NE BIH NI PRIHVATAO! Bilo bi me stramota!

19. Dakle, nama preostaje „šta je – tu je!“, preostaje da se snalazimo  onako kako znamo i umemo. A to znači da se ne snalazimo nikako!

20. Možda nam čak povremeno dođe i da pozavidimo masi-Stadu na koje smo osuđeni: koji su u iluziji da im je dobro ili bolje nego što uistinu jeste. Mada nam to ne bi bilo od suštinske pomoći…! (Pa je zato bolje da se uzdržavamo od takve zavisti…)